Voor kinderen van het derde en vierde leerjaar.

 

workshops

 

 

 

 

 

Gedurende 6 weken maak je onder begeleiding 3 technische projecten. Normaal gezien werken de kinderen 2 weken aan 1 project. Hierdoor proef je van verschillende technieken. Dit gaat van over hout, mechanica, elektriciteit tot programmeren van een robotje.
 
De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek (Onderzoekend en Ontwerpend leren) en ook volgens het TOS21 principe (Techniek op School voor de 21e eeuw)

 

pijltje   Hout: De gekke hanger

             Haal je creatieve vaardigheden boven en ontwerp zelf een kleerhanger. Leer werken met een zaag, hamer,... om je kleerhanger in elkaar te steken!

 

pijltje   Textiel: Maak je eigen unieke etui

             Geen rondslingerende balpennen, potloden, latten,.. meer want je gaat aan de slag met vilt en maak je zelf een pennenzak! Hoe cool is dit!?

 

pijltje   Programmeren: LEGO SPIKE ESSENTIAL

             Maak je droompretpark in LEGO! Kan jij de draaimolen, de tollende theekopjes, het reuzenrad, .. programmeren zodat deze allerlei bewegingen gaat uitoveren?
             Hoe snel kan jouw reuzenrad draaien?

 

Gepassioneerde techniekcoaches begeleiden de workshops. Dat kunnen leerkrachten uit het lager of secundair onderwijs, werknemers uit het bedrijfsleven, heel ervaren technici of studenten zijn. Er is supervisie door de Hogeschool VIVES. Ook zorgt VIVES voor materiaal, gereedschap, syllabi, verzekering, organisatie,...

 

BEGRIJPEN - HANTEREN - DUIDEN - ONDERZOEKEN - ONTWERPEN